Μια παντανόστιμη και εύκολη συνταγή για Κρέπες στο Φούρνο!
Υλικά:
1 λίτρο γάλα
300 γρ. αλεύρι
250 γρ. τυρί emmental
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
15 φέτες ζαμπόν
2 αυγά
λίγο ρούμι
μαργαρίνη
αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα αυγά και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει η ζύμη μας. Προσθέτουμε λίγη μαργαρίνη λιωμένη και το ρούμι και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 15 περίπου λεπτά.
Θα φτιάξουμε περίπου 15 κρέπες, οπότε για κάθε κρέπα θα τηγανίσουμε σε λίγη μαργαρίνη και δυνατή φωτιά μία κουταλιά (κουτάλας σούπας) από τη ζύμη που ετοιμάσαμε.
Παίρνουμε μία έτοιμη κρέπα και την αλείφουμε με μία κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε μία φέτα ζαμπόν, ακόμη μία κουταλιά κρέμα γάλακτος και τριμμένο τυρί. Τυλίγουμε την κρέπα σε ρολό και τη βάζουμε σε πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει.
Όταν φτιάξουμε όλες τις κρέπες, ρίχνουμε από πάνω βούτυρο, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο τυρί, και βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο στους 180°C για 20 περίπου λεπτά.
Υλικά:
1 λίτρο γάλα
300 γρ. αλεύρι
250 γρ. τυρί emmental
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
15 φέτες ζαμπόν
2 αυγά
λίγο ρούμι
μαργαρίνη
αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα αυγά και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει η ζύμη μας. Προσθέτουμε λίγη μαργαρίνη λιωμένη και το ρούμι και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 15 περίπου λεπτά.
Θα φτιάξουμε περίπου 15 κρέπες, οπότε για κάθε κρέπα θα τηγανίσουμε σε λίγη μαργαρίνη και δυνατή φωτιά μία κουταλιά (κουτάλας σούπας) από τη ζύμη που ετοιμάσαμε.
Παίρνουμε μία έτοιμη κρέπα και την αλείφουμε με μία κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε μία φέτα ζαμπόν, ακόμη μία κουταλιά κρέμα γάλακτος και τριμμένο τυρί. Τυλίγουμε την κρέπα σε ρολό και τη βάζουμε σε πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει.
Όταν φτιάξουμε όλες τις κρέπες, ρίχνουμε από πάνω βούτυρο, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο τυρί, και βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο στους 180°C για 20 περίπου λεπτά.