Τσιπούρα, Πουρέ και Τσίπς Παστινάκι με Κορυφές από Σπαράγγια με Προσούτο και Βινεγκρέτ Φουντουκιού (από τον Λεωνίδα Κουστόπουλο του master chef)

Υλικά

1 τσιπούρα
½ κιλό παστινάκι ψιλοκομμένο
1 παστινάκι ολόκληρο σε λωρίδες
4 σπαράγγια λευκά και πράσινα
40 γρ. προσούτο
90 γρ. ξύδι φουντουκιού
40 γρ. μουστάρδα
40 γρ. μέλι
80 γρ. βούτυρο
200 γρ. ηλιέλαιο για τη βινεγκρέτ
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
αλάτι-πιπέρι
120 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΠΑΣΤΙΝΑΚΙ

Ιδρώνουμε το ψιλοκομμένο παστινάκι στο βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε την κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το παστινάκι καλά. Περνάμε στο μπλέντερ και διορθώνουμε την υφή με κρέμα.

ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΠΣ ΠΑΣΤΙΝΑΚΙ

Τηγανίζουμε τις ροδέλες παστινάκι σε ηλιέλαιο (120 βαθμούς) και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΠΟΥΡΑ

Φιλετάρουμε την τσιπούρα. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τη σοτάρουμε αφού αλατοπιπερώσουμε και τελειώνουμε στο γκριλ στους 180 για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνει η πέτσα τραγανή. Προσοχή, η πέτσα να είναι προς τα κάτω.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

Σε μια κανάτα βάζουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύδι και αλατοπίπερο και χτυπάμε καλά με το μπίμερ. Σιγά σιγά προσθέτουμε το ηλιέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθεί η βινεγκρέτ. Αν μας πήξει πολύ προσθέτουμε λίγο νερό.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Μπλανσάρουμε τα σπαράγγια μας σε ζεματιστό νερό για 30” και τα τελειώνουμε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.

Πηγή: http://www.star.gr/tv/masterchef/tsipoura-poyre-kaitsips-me-korufes-apo-sparaggia-me-prosouto-kai-vinegkret-fountoukiou/

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr