Γλυκόξινη Μαρμελάδα από Κόκκινες Πιπεριές

Υλικά
500 gr. κόκκινες πιπεριές
1 μήλο κόκκινο ή πράσινο
250 ml. μηλόξυδο
200 gr. ζάχαρη
Αλάτι

Οδηγίες
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους και αν θέλουμε και την φλούδα .

Στο multi πολτοποιούμε τις πιπεριές.
Καθαρίζουμε το μήλο, κρατώντας τις φλούδες και το εσωτερικό τους, τα οποία κλείνουμε σε ένα τουλπάνι και το δένουμε καλά.
Tρίβουμε το μήλο στον τρίφτη, στο χοντρό μέρος του.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό πιπεριάς, την ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι, το τριμμένο μήλο και το τουλπάνι που κλείσαμε τα υπολείμματα του μήλου.
Βράζουμε την μαρμελάδα αρχικά σε ζωηρή φωτιά και μόλις πάρει 1-2 βράσεις χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε την μαρμελάδα.
Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και να στέκεται στην κουτάλα. Θέλουμε η μαρμελάδα να βγάλει ένα παχύρρευστο σιρόπι, αν είναι λίγο ρευστή δεν πειράζει, μόλις κρυώσει θα πήξει!
Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.
Αναποδογυρίζουμε τα βάζα και μόλις κρυώσει αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr