Apple Crumble με σάλτσα βανίλιας! Μια διαφορετική μηλόπιτα!


Μια βρετανική συνταγή για μια ξεχωριστή μηλόπιτα, εύκολη, γρήγορη και νοστιμότατη!

Τώρα που τα μήλα γεμίζουν τις φρουτιέρες κάθε σπιτιού, το apple crumble είναι η ιδανική λύση για πεντανόστιμο γλυκό στο άψε-σβήσε!

Υλικά:
4 μεγάλα κόκκινα μήλα
250 gr ζάχαρη λευκή
200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 gr βούτυρο παγωμένο κατευθείαν απο το ψυγείο


Εκτέλεση:
1.Ξεφλουδίζουμε τα μήλα μας τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στα 4. Κατόπιν τα κόβουμε μικρά κομματάκια (κάθε φέτα σε 4 κομμάτια) και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με λίγο ζάχαρη να βράσουνε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου.
2.Κάθε τόσο ανακατεύουμε με μία ΞΥΛΙΝΗ κουτάλα και ελέγχουμε μην καούν. Θέλουμε απλά να βράσουνε όχι να γίνουν πουρές και αφού βράσουν τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πυρέξ (για σουφλέ)και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
3.Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 150 βαθμούς.
4.Σε ένα βαθύ μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χέρι.
5.Στη συνέχεια κόβουμε το βούτυρο έτσι όπως είναι παγωμένο σε κύβους και το ρίχνουμε στο μπώλ και ζυμώνουμε με τις άκρες των δακτύλων μας έτσι ώστε να γίνει μια "ψιχουλιαστή" ζύμη.
6.Στη συνέχεια καλύπτουμε το πυρέξ μας με τη ζύμη χωρίς να την πιέσουμε.
7.Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να δούμε την επιφάνεια της ζύμης μας να πέρνει ένα γλυκό χρυσό-μελί χρώμα..

Για την σπιτική σάλτσα βανίλιας χωρίς κορν φλάουρ
125 μλ γάλα
125 μλ κρέμα γάλακτος
1 ξυλάκι βανίλιας
3 κρόκους
3 κουταλιές ζάχαρη

Βάλτε το γάλα με την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι. Σχίστε την βανίλια κατά μήκος στην μέση, αφαιρέστε το εσωτερικό της και προσθέστε και τα δυο στο γάλα. Βάλτε τα να πάρουν μια βράση.
Παράλληλα, σε ένα άλλο σκεύος, αναμείξτε την ζάχαρη με τους κρόκους με το σύρμα μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή. προσθέστε σε αυτά το καυτό γάλα και ανακατέψτε γρήγορα και καλά. Βάλτε το μείγμα πάνω σε μπεν μαρί και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή (περίπου 5 λεπτά). Αν έχετε θερμόμετρο, μέχρι να φτάσει τους 80 βαθμούς κελσίου περίπου. Περάστε το μείγμα από σίτα, ώστε να αποκτήσει μια πιο λεία υφή και να μείνουν τυχόν κομματάκια αυγού και σερβίρετε την με τα γλυκά σας.


Λίγα μυστικά ακόμα:
Το βούτυρο πρέπει να είναι κρύο!! Ο λόγος που πρέπει να είναι κρύο είναι για να μην γίνει ένα με το αλεύρι. Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές με τα φρούτα και να προσθέσετε αχλάδι, ή φρούτα του δάσους ή ακόμα να προσθέσετε και σταφίδες ή αμύγδαλα.

Source: Newsbeast.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr