Αντί για το τηγάνι προτίμησε το φούρνο. Ίδια απόλαυση και πιο υγιεινή.
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος ψησίματος: 5’
Μερίδες: 4
Υλικά
6 αβγά
150ml γάλα
2 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
140ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
150 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
2 κολοκύθια μέτρια
140 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
½ φλιτζάνι χοντροκομμένα φύλλα δυόσμου
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ο C. Ρίχνουμε τον αρακά σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, τον ζεματάμε για 2 λεπτά και τον σουρώνουμε. Κόβουμε τα κολοκύθια κατά μήκος και μετά σε ροδέλες πάχους 0,5 εκατοστών. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κολοκύθια για 3’-4’. Προσθέτουμε τον αρακά, τον γυρίζουμε για λίγο ακόμα στο τηγάνι και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν. Διαλύουμε το κορνφλάουρ με λίγο γάλα και μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τα αβγά και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το δυόσμο. Καλύπτουμε ένα ταψί 20x30 εκατοστά με λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Σκορπίζουμε από πάνω τον αρακά, τα κολοκύθια και τα ντοματίνια μοιράζοντάς τα ομοιόμορφα σε όλο το ταψί. Ψήνετε την ομελέτα στον προθερμασμένο φούρνο για 25’-30’, μέχρι να πήξει και να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρετε τόσο ζεστή όσο και κρύα.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Υλικά: 1 1/2 κιλό μέτρια καλαμάρια (10-12) 3/4 κούπας λάδι 1/2 κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1/4 κούπας ρύζι για πιλάφι 1/2 κούπα ψιλοκομμ...
-
Προφιτερόλ με κρέμα με συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου! ΥΛΙΚΑ Για τα σου 125 γρ. γάλα 125 γρ. νερό 110 γρ. βούτυρο 5 γρ...
-
Φτιάξτε τη μοναδική ηπειρώτικη αλευρόπιτα (Πίτα της Κικίτσας) εύκολα και γρήγορα! Υλικά: 3 χούφτες αλεύρι 2 αβγά αλάτι νερό βούτυ...
-
Κρατάμε τα υλικά που θα περισσέψουν από το καθάρισμα των καρότων, των φρέσκων κρεμμυδιών, τα κοτσάνια από τα μυρώνια και τα πράσα, για ν...
-
Προτάσεις μπουφέ για πάρτυ ! Δες τις προτάσεις μας για τον μπουφέ του πάρτυ παρακάτω: \ Ελιοπιτάκια Μπόμπα με μορταδέλλα και τυρί Μ...
-
Ένα νέο eshop ξεκίνησε πριν από λίγο στην Ελλάδα το www.123ink.gr το οποίο ειδικεύεται σε αναλώσιμα εκτυπωτών, όπως μελάνια και τόνερ για κ...
-
Υλικά Για 1 τάρτα 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος ½ κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη 1 αβγό 2 ½ κ...
-
Υλικά Για 2-4 άτομα 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα 100 ml φρέσκο γάλα 3 κλωνάρια φρέσκιας μέντας ή 10 σταγόνες εκχύλισμα μέντας ...
-
Υπέροχη συνταγή για μηλόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Υλικά συνταγής 1½ φλ. Φαρίνα 1 κουταλάκι Μπέικιν Πάουντερ 1 φλ. τσαγιού ζά...
-
Υλικά: 500 γρ. αλεύρι 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ. ζάχαρη άχνη 250 γρ. βούτυρο 3 αυγά 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ Υλικά γ...