Υλικά
1 ½ κιλό φρέσκο σπανάκι
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλλες ή το άσπρο μέρος από 2 πράσα
3 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλλες
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους 2 εκατοστών
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σπανάκι, αφαιρώντας τις ρίζες και τα χαλασμένα φύλλα του. Το πλένουμε με άφθονο νερό 3-4 φορές και το χοντροκόβουμε. Το βάζουμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε λίγο και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τα κρεμμύδια, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την πιπεριά Φλωρίνης, το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει το ρύζι, για περίπου 20 λεπτά. Λίγα λεπτά (2-3) πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο. Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του. Προσοχή να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.
Όταν μαλακώσει το ρύζι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουρασθεί για 20 λεπτά περίπου και μετά το σερβίρουμε.
Αν χρειασθεί κατά την ώρα του ψησίματος, προσθέτουμε ζεστό νερό.
Μπορούμε να μη βάλουμε στο σπανακόρυζο την πιπεριά, το καρότο και την ντομάτα. Στη θέση της ντομάτας βάζουμε το χυμό ενός λεμονιού.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Προφιτερόλ με κρέμα με συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου! ΥΛΙΚΑ Για τα σου 125 γρ. γάλα 125 γρ. νερό 110 γρ. βούτυρο 5 γρ...
-
Υλικά: 1 1/2 κιλό μέτρια καλαμάρια (10-12) 3/4 κούπας λάδι 1/2 κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1/4 κούπας ρύζι για πιλάφι 1/2 κούπα ψιλοκομμ...
-
Υλικά: 500 γρ. αλεύρι 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ. ζάχαρη άχνη 250 γρ. βούτυρο 3 αυγά 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ Υλικά γ...
-
Κρατάμε τα υλικά που θα περισσέψουν από το καθάρισμα των καρότων, των φρέσκων κρεμμυδιών, τα κοτσάνια από τα μυρώνια και τα πράσα, για ν...
-
To Πάσχα έφτασε και μαζί με αυτό... το αγαπημένο μας βάψιμο αυγών! Παρακάτω σας προτείνουμε ιδέες λίγο "διαφορετικές" στο πω...
-
Προτάσεις μπουφέ για πάρτυ ! Δες τις προτάσεις μας για τον μπουφέ του πάρτυ παρακάτω: \ Ελιοπιτάκια Μπόμπα με μορταδέλλα και τυρί Μ...
-
Η σούπα αυτή δεν πρέπει να είναι θολή στην όψη ούτε πηχτή και αυτό να μη μας ανησυχήσει. Προετοιμασία: 1 ώρα, Αναμονή: 1 ώρα, Μαγείρεμα: 1...
-
Υλικά (για 6 - 8 άτομα): 8 μέτριες προς μεγάλες πατάτες (κατά προτίμηση βιολογικές) βρασμένες με τη φλούδα τους, καθαρισμένες 3 κουτ. σού...
-
Υλικά • 2 φύλλα σφολιάτα (έτοιμη) • 1½ κιλό πράσα • 4 αυγά χτυπημένα • 400 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο, μία φορά περασμένο από τη μηχανή...
-
Εύκολη, νόστιμη, πικάντικη, χορταστική και με 185 θερμίδες μόνο! Υλικά 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκό...