Υλικά
8 μελιτζάνες φλάσκες (στρογγυλές)
3 βρασμένες πατάτες (για το πουρέ)
1 κουτί πολτό ντομάτας με βασιλικό και ρίγανη
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
4 μικρές σφικτές ντομάτες
200 γρ. ελαιόλαδο
λίγο φυτικό βούτυρο (βιτάμ) για το βράσιμο της πατάτας
2-3 κουταλιές σούπας φυτικό βούτυρο (βιτάμ)
κρουτόν
μία χούφτα χοντροκομμένα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με βιτάμ και νερό. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες, τις πατάμε με ένα πιρούνι για να γίνει ο πουρές.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
Ανοίγουμε τις μελιτζάνες, πατάμε το εσωτερικό τους, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Μετά προσθέτουμε το πολτό ντομάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, άνηθο και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τοποθετούμε στο πάτο της κάθε μελιτζάνας από μία κουταλιά κρουτόν και λίγη σάλτσα.
Από πάνω τοποθετούμε μια-δύο φέτες ντομάτα και μετά πουρέ πατάτας.
Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό στο ταψί, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και περιχύνουμε τις μελιτζάνες με το λιωμένο βιτάμ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει ο πουρές για 20-30 λεπτά.
Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες και τις βγάλουμε από το φούρνο, βάζουμε πάνω στο πουρέ λίγα αμύγδαλα χοντροκομμένα και τις ξαναβάζουμε για λίγο στο φούρνο.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Προφιτερόλ με κρέμα με συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου! ΥΛΙΚΑ Για τα σου 125 γρ. γάλα 125 γρ. νερό 110 γρ. βούτυρο 5 γρ...
-
Μια υπέροχη συνταγή για φασολάδα από τον Ηλία Μαμαλάκη! Υλικά για 6 άτομα ½ κιλό μέτρια φασόλια 1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο 3-4 κα...
-
Υλικά: 1 1/2 κιλό μέτρια καλαμάρια (10-12) 3/4 κούπας λάδι 1/2 κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1/4 κούπας ρύζι για πιλάφι 1/2 κούπα ψιλοκομμ...
-
Αυτή είναι η συνταγή για μελομακάρονα από τον Στέλιο Παρλιάρο! Μελομακάρονα Παρλιάρος. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ: 400 γρ. Χυμός πορτ...
-
Υλικά 1 κεφάλι σκόρδο 1 κουταλιά ελαιόλαδο 2/3 κούπας νερό 1 κούπα χυμό ανανά 1/4 κούπας teriyaki sauce 1 κουταλιά soy sauce 1 1/...
-
Υλικά Συνταγής 4 καλαμάρια μεγάλα 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1-1/2 φλ. κινόα βρασμένη 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πράσο ψιλοκομμένο 1 πιπερ...
-
Υλικά Για τα καλαμαράκια 650 γρ καλαμαράκια καθαρισμένα ½ φλ κρασί 3-4 ντομάτες τριμμένες ή 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ½...
-
Υλικά: 500 γρ. αλεύρι 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ. ζάχαρη άχνη 250 γρ. βούτυρο 3 αυγά 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ Υλικά γ...
-
Υλικά Για 1 τάρτα 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος ½ κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη 1 αβγό 2 ½ κ...
-
Υλικά (για 6 - 8 άτομα): 8 μέτριες προς μεγάλες πατάτες (κατά προτίμηση βιολογικές) βρασμένες με τη φλούδα τους, καθαρισμένες 3 κουτ. σού...
