Οι γούνες έχουν την τιμητική τους στις ταβέρνες της Πάρου. Τί καλύτερο από το να αφήσεις τον ήλιο να ψήσει το ψάρι σου;
Χρόνος προετοιμασίας: Εξαρτάται από το ψήσιμο
Υλικά
1 κιλό ασπροσάβριδα
Σλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 ποτήρι νερού ξύδι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα ψαριά και τα πλένουμε καλά. Τα αλατοπιπερόνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και τα μαρινάρουμε στο ξύδι. Τα έχουμε βάλει σε ταψί και τα ‘χουμε σκεπάσει με τούλι. Τα αφήνουμε στον ήλιο περίπου από το πρωί μέχρι να τα ψήσουμε. Κατά προτίμηση τα ψήνουμε στα κάρβουνα. Στο τέλος προσθέτουμε λάδι.
Χρόνος προετοιμασίας: Εξαρτάται από το ψήσιμο
Υλικά
1 κιλό ασπροσάβριδα
Σλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 ποτήρι νερού ξύδι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα ψαριά και τα πλένουμε καλά. Τα αλατοπιπερόνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και τα μαρινάρουμε στο ξύδι. Τα έχουμε βάλει σε ταψί και τα ‘χουμε σκεπάσει με τούλι. Τα αφήνουμε στον ήλιο περίπου από το πρωί μέχρι να τα ψήσουμε. Κατά προτίμηση τα ψήνουμε στα κάρβουνα. Στο τέλος προσθέτουμε λάδι.