Υλικά• 1 λίτρο γάλα
• 500ml. κρέμα γάλακτος
• 2 βανίλιες
• 5 δάκρυα μαστίχας σε σκόνη (τα χτυπάμε στο μπλέντερ)
• 6 φύλλα ζελατίνης
• Κρύο νερό
• 100γρ. ζάχαρη
• Maple syrup
Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα σχετικά μικρή το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες, τη σκόνη μαστίχας και την ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη πάνω σε χαμηλή φωτιά.
2. Βάζουμε σε ένα μπολ τα φύλλα ζελατίνης και ρίχνουμε κρύο νερό. Τις αφήνουμε λίγο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν εύπλαστες. Τις βγάζουμε από το νερό και τις στραγγίζουμε σφίγγοντας τες με το χέρι, και τις προσθέτουμε στο ζεστό γάλα.
3. Ανακατεύουμε το γάλα μέχρι να διαλυθούν οι ζελατίνες κι έρθει σε σημείο βρασμού και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Μοιράζουμε το μείγμα σε όσα μπολ μας βγουν η σε μεγάλη φόρμα, και το βάζουμε στο ψυγείο. Σε 8 ώρες το πολύ θα μπορούμε να ξεφορμάρουμε. Περιχύνουμε με όσο maple syrup θέλουμε και σερβίρουμε.
• 500ml. κρέμα γάλακτος
• 2 βανίλιες
• 5 δάκρυα μαστίχας σε σκόνη (τα χτυπάμε στο μπλέντερ)
• 6 φύλλα ζελατίνης
• Κρύο νερό
• 100γρ. ζάχαρη
• Maple syrup
Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα σχετικά μικρή το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες, τη σκόνη μαστίχας και την ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη πάνω σε χαμηλή φωτιά.
2. Βάζουμε σε ένα μπολ τα φύλλα ζελατίνης και ρίχνουμε κρύο νερό. Τις αφήνουμε λίγο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν εύπλαστες. Τις βγάζουμε από το νερό και τις στραγγίζουμε σφίγγοντας τες με το χέρι, και τις προσθέτουμε στο ζεστό γάλα.
3. Ανακατεύουμε το γάλα μέχρι να διαλυθούν οι ζελατίνες κι έρθει σε σημείο βρασμού και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Μοιράζουμε το μείγμα σε όσα μπολ μας βγουν η σε μεγάλη φόρμα, και το βάζουμε στο ψυγείο. Σε 8 ώρες το πολύ θα μπορούμε να ξεφορμάρουμε. Περιχύνουμε με όσο maple syrup θέλουμε και σερβίρουμε.