Μια υπέροχη συνταγή για φασολάδα από τον Ηλία Μαμαλάκη!
Υλικά για 6 άτομα
½ κιλό μέτρια φασόλια
1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο
3-4 καρότα
3 κλαράκια σέλινο
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
1 κουτ σούπας πελτέ
χυμό από ½ λεμόνι
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
για το σερβίρισμα
1 φλιτζ τσαγιού χοντροκομμένα σέλινα
Εκτέλεση:
Μουλιάζετε από βραδύς τα φασόλια σε άφθονο κρύο νερό. Το πρωί τα ξεπλένετε καλά και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά της ώρας.
Τα σουρώνετε , τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα, προσθέτετε χλιαρό νερό μέχρι τα φασόλια να σκεπαστούν κατά 2 δάχτυλα, βάζετε μέσα το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, τα καρότα κομμένα στη μέση, τα κλαράκια του σέλινου, τη ξεσποριασμένη ντομάτα ψιλοκομμένη, τον πελτέ και το ελαιόλαδο.
Βράζετε τη φασολάδα υπομονετικά σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα και περίπου στη ½ ώρα προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Τη βράζετε ακόμα για 20 λεπτά και μέχρι να χυλώσει καλά. Αν θέλετε τη περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.
Τη σερβίρετε ζεστή πασπαλίζοντάς τη με τα χοντροκομμένα φύλλα του σέλινου και τη συνοδεύετε με φιλεταρισμένες ρέγκες, διάφορα τουρσιά και μαύρες ελιές.
Υλικά για 6 άτομα
½ κιλό μέτρια φασόλια
1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο
3-4 καρότα
3 κλαράκια σέλινο
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
1 κουτ σούπας πελτέ
χυμό από ½ λεμόνι
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
για το σερβίρισμα
1 φλιτζ τσαγιού χοντροκομμένα σέλινα
Εκτέλεση:
Μουλιάζετε από βραδύς τα φασόλια σε άφθονο κρύο νερό. Το πρωί τα ξεπλένετε καλά και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά της ώρας.
Τα σουρώνετε , τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα, προσθέτετε χλιαρό νερό μέχρι τα φασόλια να σκεπαστούν κατά 2 δάχτυλα, βάζετε μέσα το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, τα καρότα κομμένα στη μέση, τα κλαράκια του σέλινου, τη ξεσποριασμένη ντομάτα ψιλοκομμένη, τον πελτέ και το ελαιόλαδο.
Βράζετε τη φασολάδα υπομονετικά σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα και περίπου στη ½ ώρα προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Τη βράζετε ακόμα για 20 λεπτά και μέχρι να χυλώσει καλά. Αν θέλετε τη περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.
Τη σερβίρετε ζεστή πασπαλίζοντάς τη με τα χοντροκομμένα φύλλα του σέλινου και τη συνοδεύετε με φιλεταρισμένες ρέγκες, διάφορα τουρσιά και μαύρες ελιές.