Υλικά:
2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος με δέρμα χωρίς κόκκαλο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. γάλα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας κάρυ σκόνη
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λάιμ
1 κ.σ. μέλι
9 γρ. τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβουμε σε πλάγιες φέτες πάχους 3-4 εκ.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φιλέτα και τους δίνουμε χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Λίγο πριν είναι έτοιμα ρίχνουμε μέσα σκόρδο, το κάρυ, τοτζίντζερ με 1 κ.σ. ελαιόλαδο έτσι ώστε να πάρουμε τα αρώματα τους. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα έτσι ώστε να μην κολλήσει κάτι στον πάτο του τηγανιού.
Αφού βγάλουν τα αρώματα τους τα αρωματικά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το γάλα καρύδας, την κρέμα, το μέλι και το χυμό λάιμ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο και αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο.
Σερβίρουμε με ρύζι ή κράκερ και chutney της επιλογής μας.
Πηγή: AkisPetretzikis.com
2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος με δέρμα χωρίς κόκκαλο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. γάλα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας κάρυ σκόνη
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λάιμ
1 κ.σ. μέλι
9 γρ. τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβουμε σε πλάγιες φέτες πάχους 3-4 εκ.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φιλέτα και τους δίνουμε χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Λίγο πριν είναι έτοιμα ρίχνουμε μέσα σκόρδο, το κάρυ, τοτζίντζερ με 1 κ.σ. ελαιόλαδο έτσι ώστε να πάρουμε τα αρώματα τους. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα έτσι ώστε να μην κολλήσει κάτι στον πάτο του τηγανιού.
Αφού βγάλουν τα αρώματα τους τα αρωματικά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το γάλα καρύδας, την κρέμα, το μέλι και το χυμό λάιμ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο και αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο.
Σερβίρουμε με ρύζι ή κράκερ και chutney της επιλογής μας.
Πηγή: AkisPetretzikis.com