Υλικά:
500 γρ. αλεύρι
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. βούτυρο
3 αυγά
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Υλικά για σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
1 1/2 κιλό νερό
¼ χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό όλα τα υλικά έως
ότου γίνουν μία ομοιογενής ζύμη. Πλάθουμε μπαλάκια σε σχήμα και μέγεθος
κουραμπιέ. Τα τοποθετούμε σε ταψί αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους και
τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20-25
λεπτά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα
τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Σιροπιάζουμε όταν είναι και τα δύο ζεστά.