Η συνταγή αυτή είναι από τη Λήμνο. Μπορεί να ακούγεται περίεργος ο συνδυασμός, αλλά η γεύση θα σε δικαιώσει. Δεν κάνει κακό να το δοκιμάσεις.
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Υλικά1 χταπόδι
1 κουταλιά σούπας ξύδι
1 μικρό πιάτο με αλεύρι
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές μέλι
1 ποτήρι μικρό γλυκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Βάζουμε το καθαρισμένο χταπόδι σε ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε νερό μέχρι να το σκεπάσουμε, προσθέτουμε το ξύδι και σιγοβράζουμε για μία ώρα. Αφού βράσει κόβουμε τα πλοκάμια. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι για να κάψει. Αλευρώνουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα ρίχνουμε με ένα κουτάλι πάνω σε κάθε κομμάτι το μέλι. Ανακατεύουμε το χταπόδι ώστε να πάει παντού το μέλι για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το γλυκό κρασί κι ανακατεύουμε για ένα λεπτό, μέχρι το χταπόδι να γυαλίσει. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Υλικά1 χταπόδι
1 κουταλιά σούπας ξύδι
1 μικρό πιάτο με αλεύρι
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές μέλι
1 ποτήρι μικρό γλυκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Βάζουμε το καθαρισμένο χταπόδι σε ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε νερό μέχρι να το σκεπάσουμε, προσθέτουμε το ξύδι και σιγοβράζουμε για μία ώρα. Αφού βράσει κόβουμε τα πλοκάμια. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι για να κάψει. Αλευρώνουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα ρίχνουμε με ένα κουτάλι πάνω σε κάθε κομμάτι το μέλι. Ανακατεύουμε το χταπόδι ώστε να πάει παντού το μέλι για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το γλυκό κρασί κι ανακατεύουμε για ένα λεπτό, μέχρι το χταπόδι να γυαλίσει. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.