Σπανακόρυζο (από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου)

Υλικά:
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
1 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
1 ματσάκι άνηθο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.

2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.

3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά

Πηγή: Argiro.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr