Μελομακάρονα με μερέντα

Συστατικά
1 κ. Αλεύρι (περίπου)
250 γραμ. Βούτυρο
1 Μπέικιν
3 Αυγά
2 Κρόκους Αυγών
200 γραμ. Ζάχαρη
1 Βανίλια
Για την Γέμιση
300 γραμ. Μερέντα
2 κ.γ. Κανέλα
Για την διακόσμηση
Σοκολάτα Κουβερτούρα
Καραμελωμένα Καρύδια ή Φουντούκια

Οδηγίες
Χτυπάμε το βούτυρο (θερμ.δωματίου) μαζί με τα αυγά και τους κρόκους, την βανίλια και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το Αλέυρι μαζί με το μπέικιν και φτιάχνουμε μια ζύμη μέχρι που δέν θα κολάνε τα χέρια μας.
Τυλίγουμε την ζύμη με πλαστική μεβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε την Μερέντα με την Κανέλα.
Παίρνουμε απο την ζύμη και κόβουμε μπαλάκι ίσα με ένα καρύδι, το ανοίγουμε στην παλάμη του χεριού μας και αλοίφουμε λίγη μερέντα στην μέση με ένα μαχαίρι.
Κλείνουμε προσεκτικά, κάνουμε ένα μπαλάκι και μετά δίνουμε σχέδιο στα μελομακάρονα μας. Τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολα. Αφήνουμε για 30 λεπτά και πάλι στο ψηγείο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 10-12 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε μπορούμε να προσθέσουμε την σοκολατένια κουβερτούρα, καρύδια ή τα φουντούκια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr