Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες με το πλούσιο άρωμα βουτύρου που μας γλυκαίνουν τη ζωή στις γιορτές και όχι μόνο!
Συστατικά
3/4 του ποτηριού βούτηρο χαλεπιανού
1 κουτί spry (500γρ. φυτίνη)
1 βούτηρο ανάλατο
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
4 κροκάδια αυγού
1/2 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα κομμένα μικρά
1 ποτήρι χαλεπιάνα κομμένα μικρά (φυστίκια αιγίνης)
1/2 πακέτο φαρίνα
1/2 πακέτο αλεύρι σελφ ρέιζιγκ (φαρινάπ)
1/2 φλυντζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
3 φακελλάκια Βανίλια
Λιγή κανέλλα και γαρύφαλα κοπανισμένα.
Για το ζαχάρωμα χρειάζεστε 1 πακέτο ζάχαρη άχνη.
Οδηγίες
Σε μεγάλο δοχείο βάζω όλους τους βούτηρους και τους κτυπώ μέχρι να ενωθούν.
Μετά βάζω τα κροκάδια και ολά τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο τα αλεύρι.
Σχηματίζετε τους κουραμπιέδες στο σχήμα πού θέλετε και τους ψήνετε σε μάλλον χαμηλό και ήδη προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 περίπου λεπτά.
Είναι ψημένοι όταν αποκτήσουν ένα πολύ ελαφρύ ξάνθό χρώμα και η ανάποδη τους πλευρά έχει το χρώμα του ψημένου.
Μόλις ψηθούν τους ξεκολλάτε προσεκτικά με σπάτουλα.
Αφού περάσουν 15 λεπτά και είναι ακόμα ζεστοι τους ζαχαρώνετε. Σε πιάτο βαθουλό έχετε ζάχαρη άχνη και τους τυλιγετε.
Συστατικά
3/4 του ποτηριού βούτηρο χαλεπιανού
1 κουτί spry (500γρ. φυτίνη)
1 βούτηρο ανάλατο
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
4 κροκάδια αυγού
1/2 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα κομμένα μικρά
1 ποτήρι χαλεπιάνα κομμένα μικρά (φυστίκια αιγίνης)
1/2 πακέτο φαρίνα
1/2 πακέτο αλεύρι σελφ ρέιζιγκ (φαρινάπ)
1/2 φλυντζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
3 φακελλάκια Βανίλια
Λιγή κανέλλα και γαρύφαλα κοπανισμένα.
Για το ζαχάρωμα χρειάζεστε 1 πακέτο ζάχαρη άχνη.
Οδηγίες
Σε μεγάλο δοχείο βάζω όλους τους βούτηρους και τους κτυπώ μέχρι να ενωθούν.
Μετά βάζω τα κροκάδια και ολά τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο τα αλεύρι.
Σχηματίζετε τους κουραμπιέδες στο σχήμα πού θέλετε και τους ψήνετε σε μάλλον χαμηλό και ήδη προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 περίπου λεπτά.
Είναι ψημένοι όταν αποκτήσουν ένα πολύ ελαφρύ ξάνθό χρώμα και η ανάποδη τους πλευρά έχει το χρώμα του ψημένου.
Μόλις ψηθούν τους ξεκολλάτε προσεκτικά με σπάτουλα.
Αφού περάσουν 15 λεπτά και είναι ακόμα ζεστοι τους ζαχαρώνετε. Σε πιάτο βαθουλό έχετε ζάχαρη άχνη και τους τυλιγετε.