Μπορεί οι μελιτζάνες να μην είναι η top επιλογή στις προτιμήσεις ορισμένων, η συνταγή αυτή όμως σίγουρα θα σε ενθουσιάσει και θα σε κάνει να τις δεις με άλλο μάτι.
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Μερίδες: 6
Υλικά
12 μελιτζάνες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
200ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι στυμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
300 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί κομμένο σε ορθογώνια κομμάτια
Εκτέλεση: Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες. Τις ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό (προσέχοντας το νερό να τις σκεπάζει) κι αλάτι και τις αφήνουμε για 30’. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τις ντομάτες, το μαϊντανό, δύο κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε τις μελιτζάνες. Τις αλείφουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Τοποθετούμε τις ψημένες μελιτζάνες σε επίπεδη επιφάνεια και βάζουμε στο κέντρο κάθε φέτας ένα κομμάτι κατσικίσιο τυρί. Τυλίγουμε τις μελιτζάνες σε ρολά και τις καρφώνουμε με οδοντογλυφίδες. Σε πήλινο σκεύος με καπάκι, σκορπίζουμε στον πάτο το μείγμα με τις ντομάτες και το σκόρδο και από πάνω βάζουμε τα ρολάκια μελιτζάνας. Περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και λίγο νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το καπάκι του σκεύους και τις ψήνουμε στους 200οC για 40’-45’, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μείνουν με το λάδι τους.
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Μερίδες: 6
Υλικά
12 μελιτζάνες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
200ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι στυμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
300 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί κομμένο σε ορθογώνια κομμάτια
Εκτέλεση: Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες. Τις ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό (προσέχοντας το νερό να τις σκεπάζει) κι αλάτι και τις αφήνουμε για 30’. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τις ντομάτες, το μαϊντανό, δύο κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε τις μελιτζάνες. Τις αλείφουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Τοποθετούμε τις ψημένες μελιτζάνες σε επίπεδη επιφάνεια και βάζουμε στο κέντρο κάθε φέτας ένα κομμάτι κατσικίσιο τυρί. Τυλίγουμε τις μελιτζάνες σε ρολά και τις καρφώνουμε με οδοντογλυφίδες. Σε πήλινο σκεύος με καπάκι, σκορπίζουμε στον πάτο το μείγμα με τις ντομάτες και το σκόρδο και από πάνω βάζουμε τα ρολάκια μελιτζάνας. Περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και λίγο νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το καπάκι του σκεύους και τις ψήνουμε στους 200οC για 40’-45’, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μείνουν με το λάδι τους.