Το κουβανέζικο αυτό ρύζι συμβολίζει την συνύπαρξη των Αράβων που κατέλαβαν την Ισπανία τον 8ο αιώνα με τους Ισπανούς. Αρκετά όμως με την ιστορία. Οι καλεσμένοι σου θα ενθουσιαστούν με αυτό το πεντανόστιμο πιάτο.
Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Ψησίματος: 40’
Υλικά
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
10 φέτες μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμμένο
1 ντομάτα κομμένη καρεδάκια
1 κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
½ κουταλάκι πάπρικα
2 φύλλα δάφνης
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
4 λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
2 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι
1 κουταλιά χυμό λάιμ
1 κουταλιά ρούμι
Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το μπέικον. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα. Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, τη δάφνη και το χυμό λάϊμ. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα φασόλια, τα λουκάνικα και τέλος τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι, ραντίζουμε με το ρούμι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Ψησίματος: 40’
Υλικά
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
10 φέτες μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμμένο
1 ντομάτα κομμένη καρεδάκια
1 κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
½ κουταλάκι πάπρικα
2 φύλλα δάφνης
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
4 λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
2 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι
1 κουταλιά χυμό λάιμ
1 κουταλιά ρούμι
Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το μπέικον. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα. Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, τη δάφνη και το χυμό λάϊμ. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα φασόλια, τα λουκάνικα και τέλος τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι, ραντίζουμε με το ρούμι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.