Συνταγές για ΜΠΟΥΦΕ ΠΑΡΤΥ!

Επιλέξαμε παρακάτω για εσάς κάποιες λαχταριστές συνταγές για μπουφέ και για μπουφέ πάρτυ!


Φωλιά πατάτας με κιμά

Συστατικά
10 μέτριες στρογγυλές πατάτες για φούρνο.
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο.
1 σπιτικό κύβο μοσχάρι.
200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο.
1/3 κούπας λάδι.

1 κουταλιά βούτυρο με ελαιόλαδο.
Πιπέρι.

Οδηγίες
Μαγειρεύουμε τον κιμά όπως συνήθως τον κάνουμε για μακαρόνια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στη μέση . Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τον κύβο το πιπέρι και το βούτυρο.  
Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες, και τις βράζουμε για 10 λεπτά.    Προσέχουμε ώστε το νερό να καλύπτει μέχρι την μέση τις πατάτες.
Βγάζουμε τις πατάτες , κόβουμε λίγο τη βάση τους για να στέκονται και τις σκάβουμε με το στρογγυλό εργαλείο αφήνοντας γύρω -γύρω ένα εκατοστό.
Ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί στις φωλιές που δημιουργήσαμε και τις γεμίζουμε με κουταλιές κιμά.    Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί, τις σκεπάζουμε με πολύ λεπτές φέτες πατάτας (για να μην καεί ο κιμάς κατά το ψήσιμο).
Βάζουμε στο ταψί ένα ποτήρι ζωμό από αυτόν που περίσσεψε από το βράσιμο της πατάτας και προσθέτουμε και το λάδι , η αν θέλουμε μισό λάδι μισό βούτυρο.
Ψήνουμε στους 200 για 45 λεπτά περίπου να μαλακώσουν οι πατάτες.  

10 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό, αφαιρούμε τις φέτες που σκεπάσαμε τις πατάτες, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, και ξαναβάζουμε στον φούρνο να ροδίσουν.


Καναπεδάκια για πάρτυ

Υλικά (Σερβίρει 12)
1 μπαγκέτα
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. φουαντρέ γαλοπούλας σε φέτες
2 σφηνάκια λικέρ φράουλας
2-3 φύλλα μαρούλι ή λόλο
1/2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε σε λεπτές λοξές φέτες τη μπαγκέτα, βουτυρώνουμε τις φέτες και περιχύνουμε την κάθε μία με λίγο από το σφηνάκι φράουλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε μικρές φετούλες γαλοπούλας αλατισμένης, ενώ στο τέλος γαρνίρουμε με μικρά κομματάκια πιπεριάς φλωρίνης και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε τα καναπεδάκια σε θερμοκρασία δωματίου και το πάρτυ ξεκινα!



Ταρτάκια με ψωμί

Υλικά
12 φέτες ψωμί του τοστ
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές λάδι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
100 γρ. ανάμικτα λαχανικά κατεψυγμένα (εγώ δεν είχα, έβαλα αρακά και καρότο)
1/2 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
αλάτι, πιπέρι

Ετοιμασία:
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά για πέντε λεπτάκια. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ περίπου 8 εκ. διάμετρο, κόβουμε τις φέτες του τοστ. Τις αλείφουμε με λάδι και από τις δύο πλευρές. Τις πιέζουμε μέσα στο μαφινοταψί. Εγώ έχω ένα πραγματάκι που έχω πάρει από τον Καναδά για τέτοιες περιπτώσεις αλλά και χωρίς αυτό μια χαρά γίνεται, ίσως και καλύτερα. Ανακατεύουμε το γάλα με το αλεύρι και το βάζουμε να βράσει. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μισό βούτυρο και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε έτσι μια ψευτομπεσαμέλ.
Με το υπόλοιπο βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε το ζαμπόν, τα βρασμένα λαχανικά, τη μπεσαμέλ και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις ταρτούλες του ψωμιού. Ψήνουμε στους 180β για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Τις σερβίρουμε ζεστές!
Και επειδή όπως έχουμε πει δεν πετάμε τίποτα, τα υπόλοιπα του ψωμιού τα κόβουμε σε κομμάτια, τα ανακατεύουμε με λίγο λάδι, σκόνη σκόρδου και παρμεζάνα, τα ψήνουμε για λίγο στο φούρνο και έχουμε ωραιότατα σκορδοψωμάκια για το φαγητό μας.



Τονοσαλάτα ελαφριά με ζυμαρικά

Τι χρειαζόμαστε:
300 γρ βίδες
1 φλ μαγιονέζα light
1 αγγουράκι κομμένο σε μικρά κυβάκια
λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα τόνου σε λάδι (ή σε νερό για πιο ελαφριά)
2-3 κουταλιές λάδι
λίγο ξύδι ή λίγο λεμόνι (ό,τι προτιμάτε)

Πως το κάνουμε:
Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό.
Τις σουρώνουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρίχνουμε το αγγούρι, την μαγιονέζα τον τόνο, τον άνιθο το λάδι και το ξύδι ή λεμόνι και ανακατεύουμε.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...