Για το Κέικ:
1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. Baking Powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 ½ φλ. σκούρα καφέ ζάχαρη
1 φλ. λάδι
3 αυγά
1 βανίλια
1 φλ. τεμαχισμένο καρότο
¾ φλ. τεμαχισμένο καρύδι
Για την Κρέμα:
230 γρ. κρέμα τυρί (μαλακωμένο)
1 κ.σ. γάλα
1 βανίλια
3 φλ. ζάχαρη άχνη
Ετοιμασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking, τη σόδα, τη κανέλα και ρίχνουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι.
Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και τα χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και τα χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα μέσα στο μπολ με τα στερεά.
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και μετά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομαλό μείγμα.
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και μετά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομαλό μείγμα.
Προσθέτουμε το καρότο, τα καρύδια, τις σταφίδες και ανακατεύουμε με το χέρι.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 55’ – 60’.
Κάνουμε το γλάσο χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας την ζάχαρη σταδιακά.
Το γλάσο το ρίχνουμε όταν έχει κρυώσει το κέικ.
Tips: Αν θέλουμε προσθέτουμε choco chips πάνω από το γλάσο!
Οι σταφίδες είναι προαιρετικές...
Το γλάσο το ρίχνουμε όταν έχει κρυώσει το κέικ.
Tips: Αν θέλουμε προσθέτουμε choco chips πάνω από το γλάσο!
Οι σταφίδες είναι προαιρετικές...