Πολύ νόστιμη, πολύ εύκολη και πολύ …κρητική συνταγή, ο ντάκος δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Υλικά
2 παξιμάδια μεγάλα
1 ντομάτα μεγάλη
100 γραμμάρια φέτα (σκληρή και αλμυρή)
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
Κάπαρη
Ρίγανη
Λάδι
Εκτέλεση: Βρέχουμε τα παξιμάδια με πολύ λίγο νερό, εκτός αν έχουμε γερά δόντια και τα αφήσουμε να μουσκέψουν με το λάδι και το χυμό της ντομάτας. Τρίβουμε την ντομάτα και τη φέτα με τη χοντρή πλευρά του Τρίτη. Βάζουμε τα παξιμάδια σε ένα πιάτο και ρίχνουμε όσο λάδι θέλουμε. Προσθέτουμε από πάνω την ντομάτα και τη φέτα. Έπειτα, βάζουμε το κρεμμύδι, την κάπαρι και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Υλικά
2 παξιμάδια μεγάλα
1 ντομάτα μεγάλη
100 γραμμάρια φέτα (σκληρή και αλμυρή)
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
Κάπαρη
Ρίγανη
Λάδι
Εκτέλεση: Βρέχουμε τα παξιμάδια με πολύ λίγο νερό, εκτός αν έχουμε γερά δόντια και τα αφήσουμε να μουσκέψουν με το λάδι και το χυμό της ντομάτας. Τρίβουμε την ντομάτα και τη φέτα με τη χοντρή πλευρά του Τρίτη. Βάζουμε τα παξιμάδια σε ένα πιάτο και ρίχνουμε όσο λάδι θέλουμε. Προσθέτουμε από πάνω την ντομάτα και τη φέτα. Έπειτα, βάζουμε το κρεμμύδι, την κάπαρι και πασπαλίζουμε με ρίγανη.