Σκεπαστή πίτσα καλτσόνε

Είσαι από τους τύπους που το ζυμάρι της βάσης δεν είναι ποτέ αρκετό; Τότε ένα καλτσόνε ίσως μπορέσει να σε ικανοποιήσει.

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 20’
Μερίδες: 8

Υλικά (για μία πίτσα)
Φρέσκια ζύμη για πίτσα, έτοιμη ή σπιτική
200γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
8 φέτες σαλάμι Μιλάνου λεπτοκομμένο
½ φλιτζάνι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
¼ κουταλιά γλυκού ξερό θυμάρι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ο C. Βάζουμε τη μοτσαρέλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το σκόρδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί πίτσας ή την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τη γέμιση στο ένα μισό της ζύμης, αφήνοντας λίγο περιθώριο στις άκρες και απλώνουμε τις φέτες του σαλαμιού πάνω στη γέμιση. Περνάμε τις άκρες της ζύμης με λίγο νερό και φέρνουμε τη ζύμη που έχει μείνει χωρίς γέμιση, πάνω από το τμήμα με τη γέμιση, κλείνοντας την πίτσα. Σφραγίζουμε τις άκρες διπλώνοντας και πατώντας τες λίγο. Ψήνουμε για 15’-20’, μέχρι να πάρει χρώμα κι από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και την αλείφουμε λίγο με λάδι πριν τη σερβίρουμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr