Σαλάτα με μελιτζάνες, ντομάτα και θυμάρι

Η ψητή μελιτζάνα ταιριάζει με τη σαλάτα ντομάτας αρωματισμένη με θυμάρι, λάδι και λεμόνι αντί για ξίδι.

Χρόνος προετοιμασίας: 50’
Μερίδες: 4

Υλικά2 μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες
2 ντομάτες μεγάλες, ξεφλουδισμένες
1 κουταλιά σούπας θυμάρι τριμμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο
Χυμό από ½ λεμόνι
1 ½ φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση: Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες σε διάφορα σημεία και τις ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου στους 200ο C για 40’-50’ περίπου, μέχρι η εξωτερική φλούδα τους να καεί και να μαυρίσει. Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και κρατώντας τες από το κοτσάνι αφαιρούμε τη φλούδα τους. Κόβουμε το κοτσάνι και τις ακουμπάμε σε ένα σουρωτήρι να σουρώσουν όσο περισσότερο γίνεται. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε τις ντομάτες για 3’-4’ κι αμέσως μετά αφαιρούμε τη φλούδα τους εύκολα. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε από πάνω τους το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι κι ανακατεύουμε ξανά. Παίρνουμε το ψαχνό από τις μελιτζάνες, το ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι, τα ανακατεύουμε με το σκόρδο και το ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Παίρνουμε το μείγμα με τη ντομάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό και το απλώνουμε πάνω από τη μελιτζάνα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr