Μπριζόλες με σάλτσα τσιμιτσούρι

Μπορεί τα καραγκιοζιλίκια του Μαραντόνα να σε κάνουν να μη θες να σηκώσει την κούπα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος η Αργεντινή, αλλά δε μπορείς να πεις όχι σε μία από τις πιο γνωστές συνταγές του Μπουένος Άιρες.

Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 45’
Μερίδες: 4

Υλικά
4 μοσχαρίσιες ή σταβλίσιες μπριζόλες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μαϊντανό
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά γλυκού κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση: Για την σάλτσα τσιμιτσούρι: Σ’ ένα multi βάζουμε το μαϊντανό, τη ρίγανη, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το κόκκινο πιπέρι. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μια πάστα.
Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου στους 220ο C και βάζουμε τις μεγάλες μπριζόλες, αφού πρώτα έχουν αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, να ψηθούν ανάλατες. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται να μη χαθούν οι χυμοί του κρέατος, ώστε να παραμείνει ζουμερό και να μην στεγνώσει. Τις μπριζόλες θα της γυρίσουμε μόνο μια φορά. 5’ πριν να είναι έτοιμες, θα απλώσουμε από μία κουταλιά τσιμιτσούρι σε όλη την επιφάνεια. Συνοδεύεται από χωριάτικο ψωμί και πουρέ από λευκά φασόλια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr