Ομελέτα η «σωστή»

Ποσότητα: 2 μερίδες
Χρόνος παρασκευής: 25’

Υλικά
• 4 αυγά μεγαλούτσικα
• 2 Πιπεριές μικρές (κόκκινη και πράσινη)
• 6 μεγάλα μανιτάρια φρέσκα
• ½ κούπα γάλα
• 2 χοντροκομμένες φέτες fouantre χοιρινό ή γαλοπούλα
• 100γρ. ρεγκάτο σε κυβάκια
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
2. Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια τους και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες.
3. Πλένουμε καλά και τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
4. Κόβουμε το fouantre σε τετράγωνα.
5. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεγάλο και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο αφήνοντάς το να κάψει. Ρίχνουμε κατά σειρά: τις πιπεριές, μετά από 1’ τα μανιτάρια, μετά από 1’ το fouantre και μετά περιχύνουμε με τα αυγά.
6. Αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα για 1’ και μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια το ρεγκάτο. Μετά από περίπου 4’ ελέγχουμε αν έχει ψηθεί από την μία μεριά. Αν έχει ψηθεί με την βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου γυρνάμε την ομελέτα και την αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη.
7. Την κόβουμε στη μέση και την γαρνίρουμε είτε με πατάτες τηγανιτές, είτε με πράσινη σαλάτα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr