Σαλάτα σπανάκι με bacon



Συστατικά:
¼ κιλό φρέσκο σπανάκι, κομμένο, πλυμένο και στεγνό
8 μικρά κομμάτια bacon
½ κούπα κομμένο αγγούρι
3 αυγά, βρασμένα και κομμένα
¼ κούπα μηλόξιδο
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
Μαύρες ελιές

Οδηγίες: 
Ψήσε το bacon μέχρι να γίνει τραγανό. Μερικοί προσπαθούν να το αντικαθιστούν με bacon γαλοπούλας ή σόγιας γιατί είναι πιο υγιεινά, παρόλα αυτά, δε θα έχεις τις απαραίτητες σταγόνες του bacon στη σάλτσα. Βάλε σε ένα τηγάνι τέσσερις κουταλιές της σούπας υπολείμματα bacon και μετά ανακάτεψέ τα με το μηλόξιδο, το λάδι, τη σόγια, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακάτευέ τα και κατέβασέ τα από τη φωτιά λίγο πριν αρχίσουν να βράζουν. Πρόσθεσε το μείγμα στο μπολ με το σπανάκι. Η θερμοκρασία της σάλτσας θα το κάνει να μαραθεί, αλλά εσύ μην αγχωθείς από αυτό. Διασκόρπισε τα κομμάτια του bacon και πρόσθεσε το αγγούρι, το αυγό και τις ελιές. Η ποσότητα αυτή είναι για τέσσερις μερίδες.

Στοιχεία πληρότητας:
Το μπόλικο και γευστικό bacon πάντα θα σε «γεμίζει» και θα είναι σχετικά υγιεινό, αν τρώγεται με μέτρο. Ένα κομμάτι έχει μόνο 46 θερμίδες. Η ζεστή σάλτσα «εξαπατά» το στομάχι σου κάνοντάς το να πιστεύει ότι καταναλώνεις ένα πλήρες γεύμα. Είναι πολύ ωραία σαλάτα, ειδικά όταν ο καιρός είναι κρύος. Επίσης, το σπανάκι έχει υψηλή διατροφική αξία και είναι πιο θρεπτικό από τα περισσότερα μαρλια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr