Μαϊντανοσαλάτα

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της Σύρου, ιδανικός μεζές για ούζο. Για τη δημιουργία του υπάρχουν αμέτρητες εκδοχές που περιλαμβάνουν πατάτες ή και κρόκο αυγού, που κάνουν τη σαλάτα πιο συμπαγή.

Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Μερίδες: 8-12

Υλικά
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές γλυκού κάππαρη, στραγγισμένη και κομμένη
2 φλιτζάνια χοντροκομμένο ξερό μπαγιάτικο ψωμί
½ με 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
2-3 κουταλιές σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα multi ή στο γουδί, αλέθουμε ή κοπανίζουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κάππαρη, μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε το ψωμί και συνεχίζουμε το άλεσμα, για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε αργά αργά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξίδι εναλλάξ, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή απαλής αλοιφής. Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε πάνω σε καψαλισμένο ψωμί ή σαν ντιπ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr