Συνδυάζει σαλάτα με ζυμαρικό κι αν και είναι ελαφρύ σου δίνει την αίσθηση του κορεσμού. Δεν είναι ιδανικό;
Χρόνος Προετοιμασίας: 20’
Μερίδες: 4
Υλικά
500 γραμμάρια πένες
1 κιλό ντομάτες φρέσκες κομμένες σε κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 αγγουράκια μικρά κομμένα σε μικρά κυβάκια
2 κουταλιές σούπας ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσια, κομμένες
2 κουταλιές σούπας κάππαρη
Φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
80ml ελαιόλαδο
200 γραμμάρια ανθότυρο Κρήτης ή φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε την πιπεριά, το αγγούρι, τις ντομάτες, τις ελιές, την κάππαρη και τη ρίγανη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το λάδι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις πένες, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους κι αφού τις σουρώσουμε, τις ρίχνουμε στο μπολ με τη χωριάτικη σαλάτα κι ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε, τρίβουμε από πάνω το ανθότυρο Κρήτης ή τη φέτα και σερβίρουμε.
Χρόνος Προετοιμασίας: 20’
Μερίδες: 4
Υλικά
500 γραμμάρια πένες
1 κιλό ντομάτες φρέσκες κομμένες σε κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 αγγουράκια μικρά κομμένα σε μικρά κυβάκια
2 κουταλιές σούπας ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσια, κομμένες
2 κουταλιές σούπας κάππαρη
Φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
80ml ελαιόλαδο
200 γραμμάρια ανθότυρο Κρήτης ή φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε την πιπεριά, το αγγούρι, τις ντομάτες, τις ελιές, την κάππαρη και τη ρίγανη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το λάδι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις πένες, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους κι αφού τις σουρώσουμε, τις ρίχνουμε στο μπολ με τη χωριάτικη σαλάτα κι ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε, τρίβουμε από πάνω το ανθότυρο Κρήτης ή τη φέτα και σερβίρουμε.