Χρόνος Προετοιμασίας: 30’
Μερίδες: 4
Υλικά
1 μαρούλι μικρό, χοντροκομμένο
300 γραμμάρια πράσινα λαχανικά κατεψυγμένα, ανάμικτα
400 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
4 φέτες μπέικον χοντροκομμένο
Χυμό από 2 λεμόνια και ξύσμα από 1
½ κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη
Λίγο λάδι
3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
3 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 χούφτα παρμεζάνα σε φλούδες
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το χυμό του ενός λεμονιού με τη ζάχαρη και μαρινάρουμε τους κύβους του κοτόπουλου στο μείγμα για 10’. Βράζουμε ελαφρά τα κατεψυγμένα λαχανικά. Τα στραγγίζουμε, τα βυθίζουμε σε κρύο νερό για να διατηρήσουν ζωντανό το χρώμα τους και τα στραγγίζουμε ξανά. Ροδίζουμε το μπέικον σε λίγο λάδι μέχρι να ψηθεί καλά και να γίνει τραγανό. Το αφαιρούμε από το τηγάνι. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα του, το αλατοπιπερώνουμε και το ροδίζουμε κι αυτό στο ίδιο τηγάνι από όλες τις πλευρές, μέχρι να ψηθεί σε βάθος και να πάρει χρώμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το ξύσμα και λίγο αλατοπίπερο. Μοιράζουμε το μαρούλι και τα βρασμένα λαχανικά σε τέσσερα πιάτα, προσθέτουμε από πάνω τους κύβους του κοτόπουλου και το μπέικον, περιχύνουμε με το dressing και γαρνίρουμε με φλούδες παρμεζάνας.