Πουρές μελιτζάνας

Συνταγή για πουρέ με γεύση διαφορετική από αυτή που έχεις συνηθίσει. Μας έρχεται από την Πόλη και καταλαβαίνουμε γιατί οι Κωνσταντινοπολίτες ξέρουν να τρώνε τόσο καλά. 

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 5’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’

Υλικά
5-6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες, ψημένες
500 γραμμάρια φρέσκο γάλα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
½ από ένα μικρό κρεμμύδι
1 γαρίφαλο 
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Εκτέλεση: Καρφώνουμε το γαρίφαλο στο κρεμμύδι και το βάζουμε μαζί με το γάλα να ζεσταθεί. Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε το αλεύρι να ψηθεί ανακατεύοντας με σύρμα για 3’-4’. Αποσύρουμε από τη φωτιά και λίγο λίγο προσθέτουμε το γάλα, αφού πετάξουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας πάντα με σύρμα. Ξαναβάζουμε την κρέμα στη φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Αλατίζουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Στο μεταξύ έχουμε ξεφλουδίσει τις ψημένες μελιτζάνες και τις έχουμε πολτοποιήσει στο μίξερ. Τις προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας. Σερβίρουμε σε ρηχά πιάτα μαζί με κρέας κοκκινιστό, κατά προτίμηση. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr