Χοιρινό ροστό με δεντρολίβανο και μπύρα

Πρόκειται μια Κεφαλλονίτικη συνταγή η οποία περιλαμβάνει χοιρινό λαιμό, χωρίς κόκκαλο, μέσα σε δίχτυ. 

Χρόνος προετοιμασίας: 3 ώρες

Υλικά2 κιλά χοιρινό λαιμό, χωρίς κόκκαλο, σε δίχτυ
2 κούπες ελαιόλαδο
Σκόρδο
Δεντρολίβανο
1 μεγάλο κουτί μπύρας
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση: Αλατωπιπερώνουμε το χοιρινό ρολό και μπήγουμε κομμάτια σκόρδου παντού, γύρω-γύρω σε όλο το ρολό. Τοποθετούμε ένα πλατύ και ρηχό σκεύος στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει, σωτάρουμε το χοιρινό ρολό (με το δίχτυ) καλά καλά, από όλες του τις πλευρές, να κάνει κρούστα. Σβήνουμε με τη μπύρα. Αφήνουμε 5 λεπτά πάνω στο μάτι, να πάρει μία βράση. Κατόπιν μεταφέρουμε το φαγητό στη γάστρα, προσθέτουμε και το δεντρολίβανο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 3 ώρες περίπου.

Tips: - Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το δίχτυ και τεμαχίζουμε το ρολό. Δεν θα βγουν στρογγυλές φέτες αλλά ακανόνιστα, μάλλον, κομμάτια. 
- Αν μας περισσέψει, διατηρείται μέσα σε γυάλα, με το λαδάκι του (όπως τα σύγκλινα της Μάνης), και το βγάζουμε για κρασομεζέ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr