Λεμοντσέλο (από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου)

Φτιάξτε μόνοι σας το πιο δροσερό λικέρ με ελάχιστα υλικά και σερβίρετέ το μετά από γεύμα. Είναι απλά τέλειο!

Υλικά Συνταγής
10 βιολογικά λεμόνια
1 λίτρο αλκοόλ
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λεμόνια που θα φτιαξουμε το λιμοντσέλο, αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα και την βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.
Περιχύνουμε με το αλκοόλ και σφραγίζουμε. Αφήνουμε να μείνει από 3 έως 10 ημέρες. Όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο ωραίο γίνεται το σπιτικό λικέρ.

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε τουλπάνι σουρώνουμε το αλκοόλ που πλέον είναι κατακίτρινο και αφαιρούμε τις φλούδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε.
Ισομοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα μπουκάλια. Το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.
Extra tips επιτυχίας:
Αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα, όχι το άσπρο μέρος
Αφήνουμε να γίνει η εκχύλιση από 3 έως 10 ημέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος
Αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε το αλκοόλ αρωματισμένο
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλκοόλ ποτοποιίας, βότκα, λευκό ρούμι, τζιν, τσίπουρο ή γκράπα.

Πηγή: Argiro.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr