Συνταγές για Πρωτομαγιά & Πικνίκ

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αργίας κι ίσως και κοινωνικού προβληματισμού, αφού στην πραγματικότητα είναι η ημέρα των εργατικών δικαιωμάτων. Η καθιερωμένη, όμως, ημέρας μνήμης της εξέργεσης των εργατών του Σικάγο έχει πλέον μετατραπεί σε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία  για εξόρμηση στη φύση που βρίσκεται, αυτή την εποχή, σε πλήρη άνθηση.

Το καλό πικνίκ θέλει την οργάνωσή του. Εφοδιαστείτε με ένα μεγάλο τραπεζομάντηλο ή και κάποια μαξιλαράκια για να καθίσετε όσο πιο άνετα γίνεται, καθώς και με πλαστικά μαχαιροπίρουνα, πιάτα και ποτήρια.
Τα πιάτα που θα ετοιμάσετε για το πρωτομαγιάτικο πικνίκ θα πρέπει να είναι εύκολα, χωρίς πολλές σάλτσες και κυρίως κατάλληλα για να τρώγονται  εύκολα ''στο πόδι".  Και φυσικά, μην παραλείψετε να προμηθευτείτε μεγάλες σακούλες απορριμάτων,  αφού όπου κι αν επιλέξετε να πάτε πρέπει να αφήσετε τον χώρο πεντακάθαρο, ακριβώς  όπως τον βρήκατε.

Καρότα και αγγούρια κομμένα σε μπαστουνάκια και ντοματίνια είναι η ιδανική σαλάτα. Το σάντουιτς είναι το απόλυτο καθημερινό σνακ, αλλά και ιδανική λύση για το πρωτομαγιάτικο πικνίκ σας. Club sandwich, σάντουιτς με σολομό και τυρί κρέμα, σάντουιτς με προσούτο, ντομάτα και μοτσαρέλα, ή με πάστα ελιάς, φέτα και ρίγανη είναι μία φανταστική πρόταση. Ο καθαρός αέρας θα σας ανοίξει την όρεξη γι'αυτό φτιάξτε από το πρωί μια κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα, τα κλασικά κεφτεδάκια, κροκέτες πατάτες και μια ζαμπονοτυρόπιτα θα σας χορτάσουν και με το παραπάνω. Ενώ για να κλείσει το πικνίκ με τον πιο ευχάριστο και γλυκό τρόπο, βάλτε στο καλάθι σας μπράουνι με σοκολάτα και ταχίνι ή μπισκότα με φράουλες και λευκή σοκολάτα. Καλή Πρωτομαγιά!

Πηγή: http://www.mamapeinao.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr