Διαιτητικά μάφινς


Υλικά Για 4-6 άτομα
¾ φλιτζανιού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 ¼ κουταάλι του γλυκού ξηρή μαγιά
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 ¼ φλιτζάνια αλεύρι
½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γάλα και τη μαγιά.

Συμπληρώνουμε το βούτυρο και το γάλα και αν η ζύμη είναι πολύ σκληρή προσθέτουμε και άλλο γάλα.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας, μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ αλειμμένο με λάδι, τη σκεπάζουμε και τη αφήνουμε για μια ώρα για να φουσκώσει.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσες μπάλες.
Τοποθετούμε τις μπάλες αυτές σε λαδόκολλα και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Αφήνουμε ανάμεσά τους μια απόσταση για να φουσκώσουν.
Τις αφήνουμε να φουσκώσουν για μια ώρα.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και το αλείφουμε με λίγο λάδι, εκεί μεταφέρουμε σταδιακά τις μπάλες.
Στη διάρκεια αυτού του χρόνου έχουμε ανοίξει το φούρνο για να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Ψήνουμε τη κάθε πλευρά για 5-8 λεπτά,όταν ομαλοποιηθούν οι πλευρές τους και πάρουν χρώμα, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Πριν τα κόψουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr