Σούπα με κολοκύθα


Είναι ο καλύτερος πρόλογος για ένα εντυπωσιακό γεύμα. Έχει ένα πολύ γλυκό χρώμα και γεύση απαλή, βελούδινη και ιδιαίτερη.

ΥΛΙΚΑ (Για 6-8 άτομα)
1 κιλό ψύχα κολοκύθας κομμένη σε μεγάλους κύβους
½ κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές βούτυρο
1 ½ λίτρο ζωμό κότας βιολογικό
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
για το γαρνίρισμα: λίγη καρυδόψυχα χονδροκομμένη στο μπλέντερ και λίγα φυλλαράκια μαϊντανού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε μία μαρμίτα (πολύ βαθιά κατσαρόλα) και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάλτε το κρεμμύδι με λίγο νερό και αφήστε το να τραβήξει τα υγρά του και να μαλακώσει. Τότε προσθέστε το βούτυρο, την κολοκύθα και τις πατάτες και σωτάρετε όλα τα υλικά μαζί για λίγο. Προσθέστε το ζωμό της κότας και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει, μέχρι οι πατάτες και η κολοκύθα να λιώνουν.
Αν διαθέτετε γυάλινο μπλέντερ συνεχίστε τη διαδικασία κανονικά, αν όμως έχετε πλαστικό μπλέντερ αφήστε πρώτα να κρυώσει και συνεχίστε μετά.
(Το στάδιο μέχρι το μπλέντερ μπορείτε να το κάνετε και από την προηγούμενη μέρα κερδίζοντας έτσι χρόνο.)
Περάστε τη σούπα λίγη- λίγη από το μπλέντερ και κάντε την πολτό. Αφού γίνει όλη η σούπα πολτός ξαναβάλτε την στη μαρμίτα, προσθέστε τα μπαχαρικά και βράστε την ξανά σε σιγανή φωτιά για άλλα 20 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος προσθέστε την κρέμα γάλακτος και σβήστε τη φωτιά, αφήνοντας τη σούπα πάνω στο σβησμένο μάτι.
Τη σερβίρετε ζεστή, πασπαλίζοντάς την στο κέντρο με λίγη καρυδόψυχα και 2 φυλλαράκια μαϊντανού σε κάθε πιάτο.
• Tip: Εντυπωσιάστε τους όλους! Επειδή τρώμε και με τα μάτια!
Σε καλά μανάβικα μπορείτε να βρείτε διακοσμητικές μικρές κολοκύθες. Αγοράστε μία για κάθε καλεσμένο, προσέχοντας να είναι τόσο μεγάλες ώστε να χωράνε, όταν τις αδειάσετε, μια μικρή μερίδα σούπας και να μπορούν να στέκονται όρθιες! Την ημέρα που έχετε το γεύμα (γιατί αν κοπούν και μείνουν θα μαυρίσουν) κόψτε το πάνω μέρος κάθε κολοκύθας όπως ακριβώς στα γεμιστά και κρατήστε το καπάκι. Αδειάστε τις και πάλι όπως τα γεμιστά με ένα κουταλάκι. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε τη σούπα, γεμίστε κάθε κολοκύθα και κλείστε την με το καπάκι της. Σερβίρετε μία στον κάθε καλεσμένο.

Source: Yumm.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr