Ρύζι για Sushi


Συστατικά
2 Φλυτζάνια (ή 500ml) Ρύζι για σούσι
650ml νερό
2-3 Κουταλιές Ξύδι ρύζιού
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:
Βάζουμε 2 φλυτζάνια (1 φλυτζάνι=250ml) ρύζι σε μια λεκάνη και ρίχνουμε νερό ώστε να καλύψουμε το ρύζι. Το αφήνουμε για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά το ρύζι θα πρέπει να έχει γίνει άσπρο.
Χύνουμε το νερό και ρίχνουμε νέο νερό. Κάνοντας κυκλικές κινήσεις με το χέρι μας πλένουμε το ρύζι.
Χύνουμε το νερό και βάζουμε πάλι φρέσκο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ως ότου το νερό να βγαίνει καθαρό.
Βάζουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το αφήνουμε για δύο λεπτά. Βάζουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 2 ½ φλυτζάνια νερό (650ml).
Θα χρειαστούμε μια κατσαρόλα με καπάκι που εφαρμόζει καλά.Σε μεσαία θερμοκρασία και πάντα με κλειστό καπάκι (προσοχή μην ανοίγετε το καπάκι) περιμένουμε μέχρι να πάρει βράση. Αμέσως μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι μέσα στην κατσαρόλα με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι και περιμένουμε άλλα 3 με 4 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ξύδι με τη ζάχαρη και το αλάτι ίσα ίσα μέχρι να λιώσουν. Το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το ρύζι σε ένα πλαστικό μπολ (προσοχή: όχι μεταλλικό). Προσθέτουμε το ξύδι ρυζιού και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να σκληρείνει. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πανί και αφήνουμε το ρύζι για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr