Μπακαλιάρος ψητός με φινόκιο και πορτοκάλι

Υλικά:
1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου, κομμένο σε 4 κομμάτια
2 ρίζες φινόκιο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 κ.γ. μαραθόσπορο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση:
Προθερμάινουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Κόβουμε το φινόκιο σε 8 φέτες.
Σε ένα μεγάλο ταψί ανακατεύουμε το φινόκιο με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Απλώνουμε τα κομμάτια φινόκιο σε μία στρώση και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Ανακατεύουμε, ανακινούμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.
Στο ενδιάμεσο σε ένα μπολ συνδυάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαραθόσπορο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το ψάρι και το αφήνουμε να μαριναριστεί όσο ψήνεται το φινόκιο.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε πάνω από το φινόκιο τον μπακαλιάρο με την μαρινάδα του. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 10-15λεπτά περίπου, να ψηθεί καλά το ψάρι. Μόλις είναι έτοιμο το περιχύνουμε με το ζουμάκι από το ταψί και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.arttable.gr/kouzines_mesogeiakh_kurios-piato_psari/article/7305/mpakaliaros-pshtos-me-finokio-kai-portokali




Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr