Λαζάνια φούρνου με λαχανικά

Υλικά για 4-6 άτομα
1/2 πακέτο λαζάνια
5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
3 μελιτζάνες τσακώνικες, σε κυβάκια ξεπικρισμένες (βλ. σελ. 66)
3 ντομάτες, μεγάλες, ψιλοκομμένες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλ. κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριμμένo
2 φλ. τυρί κατίκι Δομοκού
1 1/2 φλ. γάλα, φρέσκο
3 αβγά

Εκτέλεση
-Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και γυαλίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες για 4-5 λεπτά.
-Ανακατεύουμε με προσοχή και έπειτα από 2-3 λεπτά ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση με χαμηλωμένη τη φωτιά, για 7-8 λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά.
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
-Χτυπάμε καλά τα αβγά και προσθέτουμε, χτυπώντας, το γάλα.
-Στρώνουμε μια σειρά λαζάνια σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, όχι πολύ μεγάλο. Αδειάζουμε από πάνω το μισό μείγμα λαχανικών. Απλώνουμε τη μισή κεφαλογραβιέρα και το μισό κατίκι.
-Σκεπάζουμε με μια στρώση λαζάνια και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών.
-Απλώνουμε την τελευταία στρώση από λαζάνια και ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά και τα χτυπημένα αβγά. 
-Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λίγο και το σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.

Πηγή: iMommy.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr