Φτιάξτε sushi μόνοι σας, στο σπίτι σας, με την παρακάτω συνταγή και οδηγίες!
Υλικά:
2 φύλλα φύκια για σούσι
2 συσκευασίες καπνιστό τόνο TRATA
1 φλιτζ. ρύζι για σούσι
1 φλιτζ. μαγιονέζα
2 αγγουράκια, κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες
2 καρότα, κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες
2-3 κουταλιές ξίδι, από ρύζι
4-5 κουταλιές σόγια-σος
3 φλιτζ. νερό
ειδικό σουπλά από μπαμπού
διαφανή μεμβράνη
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι με 2 φλιτζάνια από το νερό για περίπου 20 λεπτά, έως ότου απορροφηθεί τελείως το νερό.
Βάζουμε πάνω στον πάγκο εργασίας το ειδικό σουπλά από μπαμπού και το καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη. Διπλώνουμε στη μέση το ένα φύλλο από τα φύκια και το βάζουμε πάνω στο σουπλά.
Βουτάμε τις παλάμες μας στο ξύδι, παίρνουμε μια χούφτα ρύζι και τη βάζουμε στη μέση του φύλλου.
Με τα δάκτυλά μας απλώνουμε το ρύζι σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και το αναποδογυρίζουμε πάνω στο σουπλά. Αλείφουμε το φύλλο με μαγιονέζα και βάζουμε στο κέντρο του τη μισή ποσότητα από τον καπνιστό τόνο TRATA σε κομματάκια, τις λωρίδες του αγγουριού και του καρότου.
Σηκώνουμε το σουπλά από τη μια άκρη, κρατώντας με τα δάκτυλά μας τα υλικά πάνω στο φύλλο, ώστε να μην πέσουν. Αρχίζουμε να το τυλίγουμε, πιέζοντας το απαλά, ώστε να γίνει ένα μακρόστενο ρολό.
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ξίδι και το υπόλοιπο νερό σε ένα μπολ, βουτάμε το μαχαίρι μας μέσα και κόβουμε το ρολό σε κομμάτια, αφού το ξετυλίξουμε προσεχτικά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο γεμίζοντας με τον υπόλοιπο καπνιστό τόνο ΤRΑΤΑ.
Σερβίρουμε με τριμμένο τζίντζερ και σόγια σος, γαρνίροντας με σκαλισμένα λαχανικά.