Σουφλέ σοκολάτας με σάλτσα μόκας

Σοκολάτα και καφές σε δύο δόσεις σε έναν υπέροχο συνδυασμό. Σοκολατένια σουφλέ ψήνονται, περιχύνονται με σάλτσα μόκας και γαρνίρονται με σαντιγί.

Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίος καφές σε κόκκους
50 γραμμάρια βούτυρο
35 γραμμάρια ( 1/4 του φλιτζανιού ) κορνφλάουρ
70 γραμμάρια ( 1/3 του φλιτζανιού ) ψιλή ζάχαρη
250 ml ( 1 φλιτζάνι ) γάλα
150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
3 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια


Για τη σάλτσα μόκας
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
80 ml (1/3 του φλιτζανιού) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίος καφέ σε κόκκους

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάλτε ένα ταψί στο φούρνο. Βουτυρώστε 4 πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ χωρητικότητας 375 ml το καθένα (1 και 1/2 φλιτζάνι). Πασπαλίστε τα ελαφρά με ψιλή ζάχαρη.

2. Ανακατέψτε σε ένα φλιτζάνι τον καφέ με το ζεστό νερό. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεστάνετε το βούτυρο μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Προσθέστε το κορνφλάουρ και 3 κουταλιές της σούπας από τα 70 γραμμάρια ψιλής ζάχαρης και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σταδιακά προσθέστε στο μείγμα σας το μισό γάλα ανακατεύοντας καλά με ένα χτυπητήρι. Προσθέστε και το υπόλοιπο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Βάλτε την κατσαρόλα σας και πάλι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας με το χτυπητήρι συνεχώς για 3-4 λεπτά, μέχρι το μείγμα σας να βράζει και να έχει πήξει. Προσθέστε τον καφέ και ανακατέψτε. Απομακρύνετε από τη φωτιά. Προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει.

3. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών και ανακατέψτε πολύ καλά. Χύστε το μείγμα σας σε ένα μεγάλο μπολ.

4. Με το μίξερ χτυπήστε καλά τα ασπράδια σε ένα καθαρό και στεγνό μπολ μέχρι να σχηματιστεί μια μαρέγκα με μαλακές αιχμές. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι η μαρέγκα σας να σφίξει.

5. Προσθέστε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα της σοκολάτας και με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι ανακατέψτε. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη μαρέγκα σε δύο δόσεις. Μοιράστε το μείγμα σας στα φορμάκια.

6. Βάλτε τα φορμακια σας πάνω στο προθερμασμένο ταψί και ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.

7. Στο μεταξύ για τη σάλτσα βάλτε τη σοκολάτα, την κρέμα και τον καφέ σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά αναδεύοντας για 5 λεπτά, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα σας να είναι ομοιογενές.

8. Σερβίρετε τα σουφλέ περιχύνοντας με τη σάλτσα μόκας και συνοδεύοντας με σαντιγί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr