Μανιταρόσουπα

Υλικά
- 2 κ.σ. αλεύρι
- μισό κιλό μανιτάρια
- χυμό από μισό λεμόνι
- μισό πακέτο βούτυρο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κύβο κρέατος
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνιθο
- λίγη σκόνη σκόρδου
- 2-3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
ή κεφαλογραβιέρα
- μισό φλυτζάνι γάλα
- αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
- Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε.
- Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα βράζουμε σε μία
κατσαρόλα.
- Τα σουρώνουμε, κρατάμε το ζουμί, και στη συνέχεια
τα ψιλοκόβουμε.
- Ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το ζουμί που κρατήσαμε, το υπόλοιπο βούτυρο,
νερό, αλάτι, πιπέρι, τον κύβο, τον άνιθο και το σκόρδο
και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για 10 λεπτά.
- Λίγο πρίν βγάλουμε τη σούπα από τη φωτά, προσθέτουμε το γάλα
και το τυρί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr