Γκασπάτσο

Υλικά
6 ντομάτες ώριμες
1 αγγούρι
1 πιπεριά (όχι καυτερή, γλυκιά πράσινη ή κόκκινη)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια το άσπρο μέρος
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φέτα ψωμί χωρίς κόρα
2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση
-Πλύντε όλα τα λαχανικά καλά
-Ξεφλουδίστε το αγγούρι και κόψτε το σε μικρά κομματάκια.
-Αποφλοιώστε τις ντομάτες και κόψτε τις σε μικρά κυβάκια.
-Αφαιρέστε τα σπόρια από την πιπεριά και κόψτε την. Κόψτε τα κρεμμυδάκια σε φέτες.
-Βάλτε όλα τα παραπάνω σε μπολ, προσθέστε το σκόρδο λιωμένο και θρυματίστε τη φέτα του ψωμιού χωρίς την κόρα και προσθέστε την στο μίγμα.
-Προσθέστε το ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και το ξύδι και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μίγμα για 5-6 λεπτά.
-Μεταφέρετε όλο το μίγμα στο μπλέντερ και λιώνετε όλα τα υλικά σε σούπα. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται κι άλλο αλάτι.
-Βάζετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες (ιδανικό είναι όλο το βράδυ) ώστε να παγώσει πολύ καλά πριν τη σερβίρετε και να δέσουν όλα τα υλικά.
-Όταν θέλετε να τη σερβίρετε, σερβίρετε σε μπολ με φρυγανισμένο ψωμί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr