1/3 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
250 γρ. χοντροκομμένο λάχανο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού σόγια σος
1/2 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο
2 καλαμαράκια σε ροδέλλες
12 γαρίδες
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κοζάνης ή κούρκουμα
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
250 γρ. χοντροκομμένο λάχανο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού σόγια σος
1/2 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο
2 καλαμαράκια σε ροδέλλες
12 γαρίδες
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κοζάνης ή κούρκουμα
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
Εκτέλεση
Σε γουόκ βάζουμε το λάδι να καεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το λάχανο και τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
Κάνουμε ένα άνοιγμα στη μέση και ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τις γαρίδες να σοταριστούν για λίγο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 3 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με μισό κουταλάκι κρόκο Κοζάνης ή κούρκουμα για 7 λεπτά και το ρίχνουμε στο γουόκ.
Προσθέτουμε τη σόγια σος, το ταμπάσκο, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε μ’ ένα καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 4-5 λεπτά.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και σκεπάζουμε με μία πετσέτα για λίγο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το λάχανο και τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
Κάνουμε ένα άνοιγμα στη μέση και ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τις γαρίδες να σοταριστούν για λίγο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 3 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με μισό κουταλάκι κρόκο Κοζάνης ή κούρκουμα για 7 λεπτά και το ρίχνουμε στο γουόκ.
Προσθέτουμε τη σόγια σος, το ταμπάσκο, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε μ’ ένα καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 4-5 λεπτά.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και σκεπάζουμε με μία πετσέτα για λίγο.