Ρύζι με λαχανικά και θαλασσινά

Υλικά
1/3 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
250 γρ. χοντροκομμένο λάχανο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού σόγια σος
1/2 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο
2 καλαμαράκια σε ροδέλλες
12 γαρίδες
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κοζάνης ή κούρκουμα
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
Εκτέλεση
Σε γουόκ βάζουμε το λάδι να καεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το λάχανο και τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
Κάνουμε ένα άνοιγμα στη μέση και ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τις γαρίδες να σοταριστούν για λίγο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 3 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με μισό κουταλάκι κρόκο Κοζάνης ή κούρκουμα για 7 λεπτά και το ρίχνουμε στο γουόκ.
Προσθέτουμε τη σόγια σος, το ταμπάσκο, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε μ’ ένα καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 4-5 λεπτά.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και σκεπάζουμε με μία πετσέτα για λίγο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr