Διατροφή: 5 μύθοι & αλήθειες

1) Αλήθεια ή Μύθος; Το φαγητό σε χαμηλά λιπαρά είναι υγιεινόΧαμηλότερα λιπαρά ισοδυναμούν με λιγότερες θερμίδες, το οποίο συνεπάγεται μια υγιεινή εναλλακτική στην λύση των πολλών λιπαρών; Όχι απαραίτητα! Τα φαγητά με χαμηλότερα λιπαρά είναι εμπλουτισμένα με συστατικά όπως ζάχαρη και αλεύρι, τα οποία κάνουν το αίσθημα της πείνας πιο έντονο. Πολλές φορές επίσης τα φαγητά με χαμηλά λίπη περιέχουν περισσότερες θερμίδες από τα υπόλοιπα. Άρα για να καταρρίψεις τον μύθο θα πρέπει να τσεκάρεις τα συστατικά και τις διατροφικές αξίες σε κάθε κατηγορία.

2) Αλήθεια ή Μύθος; Το να χάνεις γεύματα είναι καλός τρόπος για να χάνεις βάροςΔεν είναι μόνο ανθυγιεινό, αλλά θα απορροφάς περισσότερα όταν τελικά τρως γιατί θα πεινάς κατά την διάρκεια της μέρας. Δεκάδες έρευνες τονίζουν πως ένα πλήρες πρωινό και πολλά μικρά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας βοηθάει στο να χάσεις βάρος από το να μειώσεις τα γεύματά σου και να τρως λιγότερες φορές την ημέρα. Ο λόγος; Τα ασταθή γεύματα δεν βοηθούν τον οργανισμό σου να ρυθμίσει τον μεταβολισμό σου.

3) Αλήθεια ή Μύθος; Μην τρως μετά τις 7 το απόγευμαΟ μύθος λέει ότι όποιο φαγητό καταναλώσεις μετά τις 7 θα συσσωρευτεί στον οργανισμό σου αυτόματα σαν λίπος. Στην πραγματικότητα οι θερμίδες δεν παρακολουθούντην ώρα για να ελέγξουν αν είναι 5 λεπτά με τις 7 οπότε όποια μπουκιά κι αν βάλεις από εκείνη την ώρα και μετά, την έχεις κάτσει. Αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι δεν πρέπει να τρως προτού πέσεις για ύπνο. Όταν κοιμάσαι δεν καις την ίδια ποσότητα ζαχάρων/ λιπών/ θερμίδων που θα έκαιγες αν ήσουν ξύπνιος. Έτσι ένα extra large πιάτο μακαρόνια με τυρί δεν θα ήταν το ιδανικό βραδινό σνακ .

4) Αλήθεια ή Μύθος; Μπορώ να χάσω κιλά κόβοντας τις θερμίδεςΌταν κόβεις μαχαίρι τις θερμίδες, δεν σημαίνει ότι το σώμα σου χάνει βάρος αυτόματα με υγιή τρόπο. Όπως οι άνθρωποι που χάνουν σκόπιμα γεύματα, θα οδηγήσεις το σώμα σου να εισέλθει σε κατάσταση πείνας. Ο μεταβολισμός σου θα αλλάξει, καθώς ο οργανισμός σου θα προσπαθεί να συγκρατήσει τα λιπαρά που θα χρειαστεί όταν πραγματικά πεινάσεις. Κάθε λίπος που χάνεις, χάνεις και μυϊκή δύναμη, το οποίο σημαίνει ότι μειώνεται και ο ρυθμός του μεταβολισμού σου, δηλαδή η ποσότητα των θερμίδων που χρειάζεται το σώμα σου για να υποστηρίξει τις λειτουργίες του. Γι’ αυτό, κιόλας η υγιεινή οδός για να χάσεις κιλά είναι μια αργή διαδικασία και απαιτεί παράλληλα και μυϊκή άσκηση.

5) Αλήθεια ή Μύθος; Αφού αθλούμαι μπορώ να τρώω ό,τι θέλω
Ακόμα κι αν λιώνεις με τις ώρες στο γυμναστήριο, δεν σημαίνει ότι αποκτάς free pass σ' έναν πλουσιοπάροχο μπουφέ. Μπορεί με την άσκηση να καις θερμίδες, αλλά είσαι ακόμα επιρρεπής να πάρεις κιλά εάν τρως μεγάλες και ανθυγιεινές ποσότητες φαγητού. Μισή ώρα τρέξιμο δεν μπορεί να εξισορροπηθεί με μια special πίτσα και μπύρα! Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ενδίδεις σε τέτοιους πειρασμούς που και που.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr