Υλικά για τη ζύμη
125 γρ.βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ. μαλακό αλεύρι
100 γρ.παρμεζάνα
1 κουταλιά σούπας γάλα
Υλικά για τη γέμιση
6 αυγά
7 φέτες ζαμπόν
8 φέτες μπέικον
160 γρ.γλυκιά γραβιέρα
1 μικρή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βάζουμε το βιτάμ σε μπολ, αφαιρούμε 1 κουταλιά σούπας από αυτό και προσθέτουμε 1 κουταλιά γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι ,την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να εσωματωθουν καλά τα υλικά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουρασθεί για μισή-1 ώρα.
Βάζουμε τη ζύμη μέσα σε ένα ταψί τάρτας νούμερο 28 ή 30 καλά βουτυρωμένο με τη μία κουταλιά βούτυρο, που κρατήσαμε και την ανοίγουμε με το χέρι ή σε αλευρωμένο πάγκο με τον πλάστη.
Όταν θα στρώσουμε τη ζύμη στο ταψί, θα φροντίσουμε να την ανεβάσουμε και στα πλαϊνά τοιχώματα.
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, το μπέικον και τρίβουμε τη γραβιέρα.
Τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε πάνω στη ζύμη.
Κτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε πάνω στα άλλα υλικά.
Ψήνουνε στους 200 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.
125 γρ.βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ. μαλακό αλεύρι
100 γρ.παρμεζάνα
1 κουταλιά σούπας γάλα
Υλικά για τη γέμιση
6 αυγά
7 φέτες ζαμπόν
8 φέτες μπέικον
160 γρ.γλυκιά γραβιέρα
1 μικρή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βάζουμε το βιτάμ σε μπολ, αφαιρούμε 1 κουταλιά σούπας από αυτό και προσθέτουμε 1 κουταλιά γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι ,την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να εσωματωθουν καλά τα υλικά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουρασθεί για μισή-1 ώρα.
Βάζουμε τη ζύμη μέσα σε ένα ταψί τάρτας νούμερο 28 ή 30 καλά βουτυρωμένο με τη μία κουταλιά βούτυρο, που κρατήσαμε και την ανοίγουμε με το χέρι ή σε αλευρωμένο πάγκο με τον πλάστη.
Όταν θα στρώσουμε τη ζύμη στο ταψί, θα φροντίσουμε να την ανεβάσουμε και στα πλαϊνά τοιχώματα.
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, το μπέικον και τρίβουμε τη γραβιέρα.
Τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε πάνω στη ζύμη.
Κτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε πάνω στα άλλα υλικά.
Ψήνουνε στους 200 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.