Υλικά
Ενάμισι κιλό κοτόπουλο ολόκληρο
1 κουταλιά σούπας ξηρή ρίγανη
χυμό 5 λεμονιών
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. Φέτα ή κεφαλοτύρι
10 ολόκληρα ντοματίνια
3 κεσεδάκια γιαούρτι των 200 γρ.
1 κεσεδάκι του γιαουρτιού βρασμένα φύλλα σπανακιού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο.
Βάζουμε ολόκληρο το κοτόπουλο σε μπολ, ρίχνουμε το λάδι, το χυμό λεμονιών και τη ρίγανη.
Αλείφουμε καλά το κοτόπουλο με αυτό το μείγμα και μετά το αλείφουμε με 4 λιωμένες σκελίδες σκόρδο.
Κόβουμε τη φέτα (ή κεφαλοτύρι) σε κύβους, την ανακατεύουμε με τα ολόκληρα τοματίνια, γεμίζουμε τη κοιλιά του κοτόπουλου και τη κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε σακούλα ψησίματος μαζί με το μείγμα λαδιού, χυμού λεμονιού και ρίγανης.
Κλείνουμε τη σακούλα και ψήνουμε για μια ώρα στους 200 βαθμούς στη γάστρα.
Όταν ψηθεί το κοτόπουλο το βγάζουμε από τη σακούλα, το βάζουμε σε πιατέλα με το στήθος επάνω, και το κόβουμε στη μέση για να φανεί η γέμιση.
Σάλτσα γιαουρτιού
Βράζουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε, το ψιλοκόβουμε, ψιλοκόβουμε και μια σκελίδα σκόρδου, βάζουμε το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε καλά, το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα και τη σερβίρουμε με το κοτόπουλο.
Ενάμισι κιλό κοτόπουλο ολόκληρο
1 κουταλιά σούπας ξηρή ρίγανη
χυμό 5 λεμονιών
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. Φέτα ή κεφαλοτύρι
10 ολόκληρα ντοματίνια
3 κεσεδάκια γιαούρτι των 200 γρ.
1 κεσεδάκι του γιαουρτιού βρασμένα φύλλα σπανακιού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο.
Βάζουμε ολόκληρο το κοτόπουλο σε μπολ, ρίχνουμε το λάδι, το χυμό λεμονιών και τη ρίγανη.
Αλείφουμε καλά το κοτόπουλο με αυτό το μείγμα και μετά το αλείφουμε με 4 λιωμένες σκελίδες σκόρδο.
Κόβουμε τη φέτα (ή κεφαλοτύρι) σε κύβους, την ανακατεύουμε με τα ολόκληρα τοματίνια, γεμίζουμε τη κοιλιά του κοτόπουλου και τη κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε σακούλα ψησίματος μαζί με το μείγμα λαδιού, χυμού λεμονιού και ρίγανης.
Κλείνουμε τη σακούλα και ψήνουμε για μια ώρα στους 200 βαθμούς στη γάστρα.
Όταν ψηθεί το κοτόπουλο το βγάζουμε από τη σακούλα, το βάζουμε σε πιατέλα με το στήθος επάνω, και το κόβουμε στη μέση για να φανεί η γέμιση.
Σάλτσα γιαουρτιού
Βράζουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε, το ψιλοκόβουμε, ψιλοκόβουμε και μια σκελίδα σκόρδου, βάζουμε το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε καλά, το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα και τη σερβίρουμε με το κοτόπουλο.