Υλικά 4 φιλέτα γαλοπούλας
200 γρ.μικρά φρέσκα μανιτάρια
1 βάζο μανιτάρια, περίπου 580 ml
250 γρ. ντοματίνια
1 ξερό κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι
200 ml στγμιαίο ζωμό πουλερικών
3 κλωνάρια θυμάρι
150 γρ. ξινή κρέμα γάλακτος
αλάτι-πιπέρι
250 γρ.σπυρωτό ρύζι, ως συνοδευτικό
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι για 5 λεπτά σε μισό λίτρο καυτό αλατισμένο νερό και στη συνέχεια το αφήνουμε σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από το βάζο και κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια στη μέση.
Πλένουμε τα ντοματίνια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καίμε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά και ρίχνουμε τα ντοματίνια συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι, τα ανακατεύουμε καλά και τα σβήνουμε με το ζωμό των πουλερικών.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος προσέχοντας να μη βράσει.
Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι καίμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα φιλέτα για 8 λεπτά, γυρίζοντας τα από κάθε πλευρά.
Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Πλένουμε το θυμάρι, το τινάζουμε να στραγγίσει, αποσπούμε τα φύλλα του και ραντίζουμε με αυτά τα μανιτάρια, εκτός από λίγο που κρατάμε για το γαρνίρισμα.
Στρώνουμε σε μία πιατέλα τα φιλέτα και τα μανιτάρια και τα γαρνίρουμε με το θυμάρι, που κρατήσαμε.Συνοδεύουμε τα φιλέτα με ρύζι.