Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα και αποξηραμένα δαμάσκηνα

Υλικά
1 γαλοπούλα
1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250-500γρ. κάστανα γλασαρισμένα
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
15-20 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
10-15 αποξηραμένα βερίκοκα
κονιάκ για να μουσκέψουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα
2 κουταλιές της σούπας ξανθές σταφίδες
100γρ. κουκουνάρι
1 μήλο καλά πλυμένο και κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
πατάτες όσες θέλουμε για γαρνιτούρα

Εκτέλεση
Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κιμά, μέχρι να ασπρίσει και τον σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και αλατοπιπερώνουμε.
Πλένουμε τη γαλοπούλα μέσα-έξω, τη σκουπίζουμε και την αλατοπιπερώνουμε.
Τη γεμίζουμε και κλείνουμε την κοιλιά της με οδοντογλυφίδες ή τη ράβουμε με σπάγκο ή σκεπάζουμε το άνοιγμα της κοιλιάς με αλουμινόχαρτο.
Την τοποθετούμε σε ταψί και γύρω γύρω βάζουμε πατάτες.
Σκεπάζουμε το ταψί με λίγο αλουμινόχαρτο αφήνοντας κενό επάνω από τη γαλοπούλα για να κυκλοφορεί αέρας κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς υπολογίζοντας μία ώρα για κάθε 1 κιλό γαλοπούλας, αλείφοντάς την κάθε 30 λεπτά με τους χυμούς του ψησίματος.
Όταν ψηθεί η γαλοπούλα, παίρνουμε τα δύο μπούτια, τη γέμιση και τα βάζουμε σε πιατέλα.
Σε άλλη πιατέλα βάζουμε το στήθος κομμένο σε φέτες.
Γύρω γύρω βάζουμε μία σειρά πατάτες, μία σειρά δαμάσκηνα και μία σειρά γλασαρισμένα κάστανα.
Πάνω στο κρέας βάζουμε ξερά βερίκοκα και φέτες μήλου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr