Πένες φούρνου με τρία τυριά

Είπαμε, δεν έφτασε ακόμα η μέρα που θα ξεκινήσουμε και πάλι να τρώμε υγιεινά. Την περασμένη Κυριακή είχες κυριολεκτικά βουτήξει μέσα στο αρνί, τώρα έχεις πρόβλημα επειδή θα φας λίγους υδατάνθρακες παραπάνω; ΟΚ, από Δευτέρα το ρίχνουμε στη δίαιτα, μόνο με σαλάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 25’
Χρόνος ψησίματος: 20’
Μερίδες: Για 4-5 άτομα

Υλικά
500γρ. πένες
200γρ. γραβιέρα ή cheddar
100γρ. ροκφόρ
3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα τριμμένη
50γρ. βούτυρο
65γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο γάλα
2 χούφτες τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι
Πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Βράζεις τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν στη συσκευασία τους, τις ξεπλένεις με νερό και τις σουρώνεις. Λιώνεις το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτεις το αλεύρι. Ανακατεύεις μέχρι να πάρει ένα ομοιογενές σχήμα και το αφήνεις για μερικά λεπτά για να ροδίσει. Έπειτα, ρίχνεις λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει το μίγμα. Προσθέτεις τη γραβιέρα και το ροκφόρ, τα ανακατεύεις μέχρι να διαλυθούν και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι, αφού πρώτα δοκιμάσεις, ώστε να σιγουρευτείς ότι χρειάζεται. Ρίχνεις τη σάλτσα πάνω στις πένες και τα ανακατεύεις μαζί. Τέλος, ανακατεύεις την φρυγανιά με την παρμεζάνα και πασπαλίζεις τις πένες από πάνω. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει επιφάνειά τους. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr