Κάλεσε την παρέα σου στο σπίτι για συζήτηση, ποδόσφαιρο ή ταινίες, βάλε τις μπύρες στην κατάψυξη για να παγώσουν καλά και πρόσφερε στους καλεσμένους σου homemade σουβλάκι κεμπάπ. Θα σε προσκυνήσουν.
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 15’
Μερίδες: 8
Υλικά1 κιλό κιμά αρνίσιο ή ανάμεικτο αρνί με μοσχάρι
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη και αλεσμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ξύδι
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 κουταλιά σούπας πάπρικα
1 κουταλιά σούπας πιπέρι καυτερό (καγέν)
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Θα ζυμώσεις το μείγμα του κεμπάπ στο μίξερ για να είναι πιο αφράτο το αποτέλεσμα. Τοποθέτησε στον κάδο τον κιμά, τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το μαϊντανό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλάτι και το πιπέρι και άρχισε να ζυμώνεις. Σιγά σιγά προσθέτεις και το νερό. Ζυμώνεις για 8’-10’ συνεχώς μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς από το ζύμωμα. Τον βάζεις σε μπολ, σκεπάζεις και τον αφήσεις να σταθεί για 2 ώρες στο ψυγείο. Εάν διαθέτεις σουβλιά για κεμπάπ ντύνουμε κάθε σούβλα με κιμά, δίνοντας μακρόστενο και πλακέ σχήμα. Τα ψήνεις στη σχάρα για 8’-10’ από κάθε πλευρά. Το σερβίρεις είτε σαν σουβλάκι με όλα τα παρελκόμενα εντός της πίτας, είτε σαν μερίδα με κομμένες πίτες στο πλάι, τηγανιτές πατάτες, ντομάτα και γιαούρτι ή τζατζίκ
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 15’
Μερίδες: 8
Υλικά1 κιλό κιμά αρνίσιο ή ανάμεικτο αρνί με μοσχάρι
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη και αλεσμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ξύδι
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 κουταλιά σούπας πάπρικα
1 κουταλιά σούπας πιπέρι καυτερό (καγέν)
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Θα ζυμώσεις το μείγμα του κεμπάπ στο μίξερ για να είναι πιο αφράτο το αποτέλεσμα. Τοποθέτησε στον κάδο τον κιμά, τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το μαϊντανό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλάτι και το πιπέρι και άρχισε να ζυμώνεις. Σιγά σιγά προσθέτεις και το νερό. Ζυμώνεις για 8’-10’ συνεχώς μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς από το ζύμωμα. Τον βάζεις σε μπολ, σκεπάζεις και τον αφήσεις να σταθεί για 2 ώρες στο ψυγείο. Εάν διαθέτεις σουβλιά για κεμπάπ ντύνουμε κάθε σούβλα με κιμά, δίνοντας μακρόστενο και πλακέ σχήμα. Τα ψήνεις στη σχάρα για 8’-10’ από κάθε πλευρά. Το σερβίρεις είτε σαν σουβλάκι με όλα τα παρελκόμενα εντός της πίτας, είτε σαν μερίδα με κομμένες πίτες στο πλάι, τηγανιτές πατάτες, ντομάτα και γιαούρτι ή τζατζίκ